930 x122 grota rece

dsvsa argeș

SE CONFIRMĂ: PESTA UCIDE (ȘI) PORCII DE LA MACRO SUIN COSTEȘTI

(25 FEBRUARIE 2020 ORA 12:15) Au venit rezultatele analizelor de laborator, care confirmă existența focarului de pestă porcină africană la S.C. Macro Suin SA. Informația ne este furnizată de Sorin Sorescu, directorul executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș. Autoritățile vor trece la eutanasierea și neutralizarea prin îngropare a unui număr de circa 24.000 de porci. 

Citiți și: Oficial. De la ce a izbucnit incendiul de la DSVSA

(23 februarie 2020 ora 11:20) Exclusiv. Există suspiciune de pestă porcină africană la S.C. Macro Suin SA din orașul Costești, județul Argeș. Informația este confirmată pentru ePitești de directorul executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș, Sorin Sorescu.

Potrivit sursei citate, rezultatele analizelor de laborator vor veni fie astăzi, fie cel mai târziu în cursul zilei de mâine.

Citiți și: Nou focar de pestă porcină la o fermă. Aproape 20.000 de animale vor fi sacrificate

Până acum, nu au existat cazuri în care suspiciunea de PPA să nu fi fost confirmată de rezultatele analizelor de laborator.

Dacă va fi declarat focar de PPA, de la complexul pentru producția și creșterea suinelor S.C. Macro Suin SA din Costești (fosta SC Avicola Costești SA) ar urma să fie sacrificați și neutralizați prin îngropare în jur de 24.000 de porci. Societatea va primi despăgubiri de la stat.

Amintim că zilele trecute un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat la exploatația comercială S.C. DanBred Argeș S.R.L. din comuna Slobozia – fermă de reproducție și creștere de porci, cu un efectiv de 42.090 de capete (AICI, subiectul pe larg).

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90