930 x122 grota rece

daniel lupu

DUPĂ PESTA PORCINĂ, GRIPA AVIARĂ PUNE PE JAR AUTORITĂȚILE DIN ARGEȘ

După ce ieri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat identificarea unui focar de gripă aviară într-o fermă de tip comercial din Maramureş, autoritățile din Argeș iau măsuri preventive pentru împiedicarea răspândirii virusului, mai ales că fermierii din județ se declară deja îngrijorați că boala le-ar putea decima efectivele.

Citiți și: Oficial. De la ce a izbucnit incendiul de la DSVSA

„Ținând cont că și în județul Argeș sunt foarte multe ferme de păsări, este normal să existe o frică și aici. Noi, pe teritoriul județului, ne-am mai confruntat cu gripa aviară, în perioada 2006-2007, dar am luat măsurile care se impuneau, în conformitate cu legislația în vigoare, și n-am avut probleme deosebite.

Mâine (n.r. – 17 ianuarie 2020) sunt chemați toți reprezentanții fermelor de păsări, medicii veterinari ai acestor ferme etc. pentru stabilirea unor măsuri preventive”, precizează pentru ePitești directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș, Daniel Lupu.

Citiți și: Locul în care piteștenii scuipă pe milioane de euro

La ședința de mâine de la DSVSA, care va începe la ora 10, vor participa și reprezentanții fondurilor de vânătoare din județ, care vor raporta dacă au identificat păsări sălbatice moarte în perimetrele pe care le gestionează.

Până acum, timp de mai multe luni, principala problemă în Argeș din punct de vedere sanitar-veterinar au fost focarele de pestă porcină africană. Boala a afectat grav și câteva ferme de porci din Argeș, nevoite să sacrifice mii de animale.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90