930×122 CAPRA 5

comuna corbeni

OFICIAL: UN NOU FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN ARGEȘ

Oficial: Un nou focar de pestă porcină africană în Argeș. Noul focar a fost depistat în satul Oeștii Pământeni al comunei Corbeni.

Citiți și: Oficial. De la ce a izbucnit incendiul de la DSVSA

Rezultatele analizelor de laborator au arătat prezența virusului pestei porcine africane la un număr de trei porci dintr-o gospodărie din comună.

”Avem focar confirmat. La o gospodărie a unui cetățean din localitatea Oeștii Pământeni s-au îmbolnăvit animalele. Au fost recoltate sâmbătă trei probe și trimise la laboratorul sanitar-veterinar din județul Dâmbovița. Acolo au spus că este suspiciune. Pentru confirmare, probele au fost trimise la București. Aseară a venit confirmare că este pestă porcină africană.

Citiți și: Argeș: Veste de ultimă oră privind pesta porcină africană

În localitatea respectivă noi am luat toate măsurile, în conformitate cu manualul operațional de combatere a pestei porcine africane. Sunt restricții cu privire la circulația animalelor și a produselor alimentare din și în gospodărie. Ieri, în gopodărie a mai fost eutanasiat un animal. Se va face catagrafierea tuturor animalelor din zonă și se pun filtre rutiere”, declară pentru ePitești Daniel Lupu, directorul executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.

Amintim că precedentul focar din județul Argeș de pestă porcină africană a fost înregistrat în toamna anului trecut într-o gospodărie din comuna Negrași (AICI, subiectul pe larg). (Foto: descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3