930 pe 122 COSTACHE

focare

ÎN ARGEȘ AU FOST STINSE TOATE FOCARELE DE PESTĂ LA PORCII DOMESTICI

Direcția Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) informează că pe teritoriul județului Argeș nu mai sunt focare active de pestă porcină africană la porcii domestici.

Citiți și: Argeș: Veste de ultimă oră privind pesta porcină africană

Potrivit sursei citate, au fost stinse 26 de focare de pestă porcină africană la porcii domestici din exploatații nonprofesionale. De asemenea, au fost stinse 4 focare în exploatații comerciale din localitățile Slobozia și Costești și 2 focare la porcii domestici în exploatații comerciale de tip A din Dâmbovicioara și Podișor.

Rămân active doar focare din fondurile de vânătoare, unde există 15 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți în: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, F.V. 13 Corbi și F.V. 28 Dârmănești. De asemenea, există un caz de pestă porcină africană la porcii mistreți din Complexul de Vânătoare „Mistrețul” Sălătrucu.

Citiți și: Mai avem doar mistreţi bolnavi de pestă

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3