Donaris 930 x 122

danbred

(UPDATE) OFICIAL: PESTA LOVEȘTE IAR LA DANBRED SLOBOZIA (ARGEȘ)

(UPDATE ORA 13:20): DSVSA a transmis cu puțin timp în urmă un comunicat de presă: „Astăzi, 19.02.2020, a fost convocat de urgență Centrul Local de Combatere a Bolilor în vederea aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării pestei porcine africane la porcii domesticii din exploatația comercială S.C. DanBred Argeș S.R.L. – fermă de reproducție-creștere cu un efectiv de 42.090 de capete, în localitatea Slobozia, comuna Slobozia” (AICI, comunicatul integral). 

Citiți și: Pesta porcină africană scumpeşte carnea de porc cu 25%

Exclusiv. Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat la societatea DanBred din comuna Slobozia, județul Argeș.

Rezultatele analizelor de laborator au confirmat existența virusului la o a treia exploatație comercială a acestei societăți. Informația este confirmată pentru ePitești de Sorin Sorescu, directorul executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.

Citiți și: ANUNŢ DSVSA PRIVIND VÂNZAREA PORCILOR

Neoficial, ar fi vorba de un efectiv total de circa 42.000 de porci.

Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale (CLCB) s-a întrunit astăzi pentru a adopta planul de măsuri specifice acestei situaţii.

Amintim că în octombrie și noiembrie anul trecut și celelalte două ferme de porci ale DanBred au fost afectate de virusul pestei porcine africane (PPA). O primă exploatație comercială a fost afectată în ultima parte a lunii octombrie 2019, atunci fiind sacrificați și neutralizați prin îngropare peste 20.000 de porci (AICI, subiectul pe larg). La începutul lunii noiembrie, virusul PPA a fost confirmat și la o a doua exploatație comercială a societății DanBred. Au fost sacrificați și neutralizați peste 9.000 de porci (amănunte, AICI). 

Societatea va primi despăgubiri de la stat. (Foto: descriptiv) 

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441