EcoMoto 930×122

danbred

(UPDATE) OFICIAL: PESTA LOVEȘTE IAR LA DANBRED SLOBOZIA (ARGEȘ)

(UPDATE ORA 13:20): DSVSA a transmis cu puțin timp în urmă un comunicat de presă: „Astăzi, 19.02.2020, a fost convocat de urgență Centrul Local de Combatere a Bolilor în vederea aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării pestei porcine africane la porcii domesticii din exploatația comercială S.C. DanBred Argeș S.R.L. – fermă de reproducție-creștere cu un efectiv de 42.090 de capete, în localitatea Slobozia, comuna Slobozia” (AICI, comunicatul integral). 

Citiți și: A murit la 46 de ani. Lucra la o instituție importantă din Argeș!

Exclusiv. Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat la societatea DanBred din comuna Slobozia, județul Argeș.

Rezultatele analizelor de laborator au confirmat existența virusului la o a treia exploatație comercială a acestei societăți. Informația este confirmată pentru ePitești de Sorin Sorescu, directorul executiv al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș.

Citiți și: Mai avem doar mistreţi bolnavi de pestă

Neoficial, ar fi vorba de un efectiv total de circa 42.000 de porci.

Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale (CLCB) s-a întrunit astăzi pentru a adopta planul de măsuri specifice acestei situaţii.

Amintim că în octombrie și noiembrie anul trecut și celelalte două ferme de porci ale DanBred au fost afectate de virusul pestei porcine africane (PPA). O primă exploatație comercială a fost afectată în ultima parte a lunii octombrie 2019, atunci fiind sacrificați și neutralizați prin îngropare peste 20.000 de porci (AICI, subiectul pe larg). La începutul lunii noiembrie, virusul PPA a fost confirmat și la o a doua exploatație comercială a societății DanBred. Au fost sacrificați și neutralizați peste 9.000 de porci (amănunte, AICI). 

Societatea va primi despăgubiri de la stat. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90