SMART KIDS 930X122

aviz

ANUNŢ DSVSA PRIVIND VÂNZAREA PORCILOR

Vânzarea porcilor se poate face numai cu aviz de la Direcțiile Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine africane. Potrivit celor mai recente date făcute publice de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) la data de 4 noiembrie, în ţară erau active un număr de 441 de focare de Pestă Porcină Africană (PPA), din care 10 focare în exploatații comerciale și 4 focare în exploatații comerciale de tip A, inclusiv în Argeș.

Citiți și: Argeș: Veste de ultimă oră privind pesta porcină africană

”Carnea de la porcii crescuți în gospodărie nu poate fi destinată vânzării. Din cauza pestei porcine africane, pentru prevenirea extinderii bolii, la fel ca în anii trecuți, carnea de porc din gospodării nu poate fi destinată vânzării, iar vânzarea porcilor din gospodării se poate realiza numai cu avizul DSVSA”, a anunțat DSVSA.

Dacă porcii nu prezintă semne de boală nu este necesară prezența medicului veterinar, însă rămâne obligatoriu examenul pentru trichină după sacrificarea animalului. ”În cazul în care porcul este bolnav este necesar să se apeleze la medicul veterinar. În Prahova vor funcționa 57 de centre de examinare pentru trichină”, a mai anunțat DSVSA.

Citiți și: INCREDIBIL! CADAVRELE PORCILOR ARUNCAȚI LA GUNOI ÎN BĂBANA AU STAT TREI NOPȚI SUB CERUL LIBER, DEȘI ANIMALE SUNT SUSPECTE DE PESTĂ

(Foto: descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90