Eurial 930 x 122

ansvsa

BOALA OII NEBUNE ALERTEAZĂ AUTORITĂȚILE ARGEȘENE ÎNAINTE DE PAȘTE

Boala oii nebune alertează autoritățile argeșene înainte de Paște. Inspectorii sanitar-veterinari argeșeni fac frecvent acțiuni de control în această perioadă premergătoare Paștelui.

Citiți și: Controale la sânge în piețe!

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare și comercializare şi în unităţile de alimentaţie publică.

Până pe 1 mai 2019, la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș este asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică. La sediul instituției sunt afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice neregulă în domeniul siguranţei alimentelor.

Citiți și: Pământul s-a „zvârcolit” de Paște

De asemenea, permanența, prin necesarul de personal sanitar-veterinar, este asigurată în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care vor fi vândute carnea şi celelalte produse de origine animală specifice sărbătorilor pascale, potrivit autorităților.

În județul Argeș atenția inspectorilor sanitar-veterinari va fi și mai mare având în vedere focarul de scrapie (boala oii nebune) depistat în comuna Valea Danului în luna ianuarie a acestui an.

„Având în vedere confirmarea scrapiei în județele Argeș, Caraș-Severin, Constanța, Sibiu, Timiș și Hunedoara, este monitorizată circulația pe teritoriul național a ovinelor și caprinelor destinate sacrificării, respectiv a întregului traseu de la ferme sau exploatații de origine către abatoare autorizate sanitar veterinar”, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Scrapia este o boală care afectează sistemul nervos central al ovinelor și caprinelor. Fatală pentru animale, ea este cunoscută sub denumirea populară de „boala oii nebune”.

PIZZERIA SAPORI 555 222
HerasMed (570 x 90 px)