New Profesional Consult 930 x 122

gospodării

Veste mare pentru români!

Veste mare pentru români!

Citiți și: PSD Argeș: Vești bune privind creșterea porcilor în gospodării

Camera Deputaților a amendat un proiect de lege adoptat anterior care prevedea că persoanele fizice nu mai puteau crește în propriile gospodării decât un număr de maxim cinci porci.

Acum se pot crește mai mulți, însă noile condiții pentru creșterea porcilor prevăd respectarea măsurilor de igienă foarte stricte.

Citiți și: Argeș. Avarie cu pagube! Apa le-a intrat în gospodării!

Printre condițiile impuse se numără spălarea și dezinfectarea mâinilor și încălțămintei sau chiar schimbarea acesteia și a hainelor la intrarea și ieșirea din spațiile în care sunt ținute porcinele, anunță Newsweek.ro.

De asemenea, porcinele trebuie ținute în spații îngrădite, fără posibilitatea de contact cu animale sălbatice sau porcine din alte unități, ceea ce ar presupune că porcii nu vor mai putea fi crescuți liberi în afara gospodăriei sau exploatației.

Noul proiect conține și amenzi pentru nerespectarea acestor condiții, pe baza unor puncte de amendă, un astfel de punct fiind calculat la 10% din salariul minim brut pe economie.

În cazul persoanelor fizice amenda maximă este cuprinsă între 22-33 puncte, deci se poate ajunge la o sancțiune de peste trei ori salariul minim brut actual, care este de 3.000 lei.

Detalii, AICI

Foto: Arhivă/ Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3