dsvsa argeș

DSVSA: FOCARE ACTIVE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN ARGEȘ

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) informează că în prezent în județul Argeș sunt confirmate și active următoarele focare și cazuri de pestă porcină africană:

Citiți și: Pesta porcină africană scumpeşte carnea de porc cu 25%

-1 focar într-o gospodărie nonprofesională din satul Voroveni (comuna Davidești);

-4 focare la porcii domestici în exploatații comerciale din comuna Slobozia;

Citiți și: Alertă! Focare de gripă aviară înalt patogenă H5N8 în ţări vecine cu România

-14 cazuri la porcii mistreți din fondurile de vânătoare 25 Grădiștea, 24 Mâzgana, 18 Râul Târgului, 29 Trivale, 2 Șuici, 7 Curtea de Argeș, complexul de vânătoare “Mistrețul” din Sălătrucu, 26 Rădești, 46 Mozacu – complex, 42 Vlăscuța, 27 Micești, 10 Mălureni, 35 Râncăciov și 44 Furduești.

La toate acestea se adaugă cel mai recent focar de PPA confirmat în Argeș, la complexul pentru producția și creșterea suinelor S.C. Macro Suin SA din Costești (AICI, subiectul pe larg).

“Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc.

Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul României, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș este în stare de alertă maximă.

De reţinut: este mai bine să raportaţi orice suspiciune de boală, astfel încât să preîntâmpinăm răspândirea bolii”, transmite DSVSA Argeș.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441