930 x122 grota rece

dsvsa argeș

DSVSA ARGEȘ: PRECIZĂRI IMPORTANTE DESPRE LIVRĂRILE DE MÂNCARE LA DOMICILIU

Pentru reducerea riscului de contaminare cu COVID-19, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș face precizări referitoare la livrările de produse alimentare la domiciliu prin servicii de tip Uber (Glovo, Eats, Food Panda etc.).

Citiți și: Oficial. De la ce a izbucnit incendiul de la DSVSA

“Personalul care asigură transportul/livrarea trebuie să păstreze permanent distanța socială de 1,5 metri față de lucrătorii din unitățile de vânzare cu amănuntul, precum și față de cumpărători.

Personalul care asigură transportul/livrarea trebuie să poarte mască de protecție și mănuși și să utilizeze în permanență mijloacele de dezinfecție amplasate la nivelul intrărilor/ferestrelor de unde preiau comenzile.

Citiți și: Tăierea porcului. O perioadă cu risc crescut de îmbolnăvire

După fiecare livrare personalul trebuie să își dezinfecteze mănușile, precum și mâinile odată cu schimbarea mănușilor, folosind soluții dezinfectante pe care trebuie să le aibă mereu asupra sa.

Cutiile/gențile/containerele în care se introduc alimente trebuie curățate/dezinfectate obligatoriu de două ori pe zi, cu o diferență de minimum 4 ore între cele două operațiuni.

La sfârșitul zilei de lucru vehiculele/autovehiculele trebuie curățate și pulverizate cu o substanță cu potențial virulicid.

În cazul în care persoana responsabilă de preluarea și livrarea comenzii prezintă semne clinice specifice bolilor respiratorii, aceasta nu trebuie să mai preia comenzi și să notifice de urgență compania care gestionează platforma.

În baza notificării de la punctul anterior, compania care gestionează platforma online trebuie să blocheze imediat accesul persoanei respective, respectiv blocarea preluării și livrării alimentelor către consumatorul final.

Pe întreaga perioadă de la preluarea comenzii și până la livrarea acesteia, în mod obligatoriu, persoana responsabilă, la solicitarea organelor de control, trebuie să ofere informații pe baza cărora să poată fi realizată trasabilitatea.

Pentru recunoașterea cu ușurință a persoanelor implicate în activități de preluare și livrare pe bază de comandă, trebuie ca toate containerele/cutiile/gențile să fie inscripționate vizibil și să se evidențieze că sunt destinate în exclusivitate pentru alimente/mâncăruri gătite.

Companiile care gestionează platforme online vor efectua instructaje cu personalul responsabil și vor desemna o persoană care va supraveghea respectarea prezentelor recomandări”, precizează DSVSA Argeș. (Foto: descriptiv. Sursă foto: Reuters)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90