Donaris 930 x 122

carne neverificată

Tăierea porcului. O perioadă cu risc crescut de îmbolnăvire

În această perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă, când conform tradiției crește consumul de carne de porc, cresc, de asemenea, și riscurile ce decurg din consumul de carne neverificată sanitar veterinar.

Citiți și: Oficial. De la ce a izbucnit incendiul de la DSVSA

Una dintre cele mai grave boli ce se poate transmite la om este trichineloza; aceasta se transmite prin carnea de porc parazitată cu larve de Trichinella spiralis.

Pentru evitarea îmbolnăvirii consumatorilor, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș recomandă acestora efectuarea examenului trichineloscopic pentru carnea obținută din sacrificarea animalelor din gospodăria proprie.

Citiți și: DSVSA ARGEȘ: PRECIZĂRI IMPORTANTE DESPRE LIVRĂRILE DE MÂNCARE LA DOMICILIU

Pentru analiză, se recoltează de preferat, probe din pilierii diafragmatici, sau din musculatură intercostală. În scopul prevenirii îmbolnăvirilor se recomandă consumul de carne de porc din gospodăria proprie după efectuarea examenului sau achiziționată din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Riscul de îmbolnăvire crește dacă se achiziționează carne din surse clandestine, provenită din tăieri ilegale, care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar inclusiv examenul de trichina.”, transmite DSVSA Argeș într-un comunicat de presă.

În județul Argeș examenele trichineloscopice se pot efectua la Circumscripțiile Sanitare Veterinare Oficiale, inclusiv sâmbăta și duminica, unde se efectuează și examene trichineloscopice:

Piața Ceair – dr.Leonte Florenta tel.0744596204

Piața Smârdan – dr.Candea Cristian tel.0763010606

Piața Găvana – dr.Motrun Adriana tel.0741279551

Piața Mioveni – dr.Simtinica Gheorghe tel.0745817032

Piața Câmpulung – dr.Catoiu Adrian Viorel tel.0765449987

Piața Curtea de Argeș – dr.Ilie Marin tel.0724046963

CMV dr.Manole Lucia -Stefanesti, Calinesti tel.0744352117

Sursă foto principal: Agroinfo

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90