930×122 CAPRA 5

focare închise

MAI MULTE FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ, „STINSE”

Mai multe focare de pestă porcină africană, „stinse”.

Citiți și: Argeș: Veste de ultimă oră privind pesta porcină africană

„Instituţiile implicate în gestionarea pestei porcine africane în Argeş au luate toate măsurile pentru a preveni răspândirea bolii. Astăzi au fost declarate închise 9 focare de PPA, după cum urmează: 3 în Băiculeşti, 2 în comuna Bârla, 1 în Mihăeşti, 1 în Ciofrângeni şi 2 în comuna Izvoru”, ne-a anunțat în urmă cu puțin timp Instituția Prefectului.

Potrivit sursei citate, la această oră în județul Argeș mai sunt active 3 focare de PPA la porc domestic: la cele două ferme din comuna Slobozia (amănunte, AICI și AICI) şi, respectiv, la exploataţia nonprofesională din comuna Suseni (AICI, subiectul pe larg).

Citiți și: AUTORITĂŢILE, ÎN ALERTĂ. UN NOU FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ, ANUNŢAT ACUM

La porci mistreţi, sunt active 4 focare: pe fondurile de vânătoare 25 Grădiştea (comuna Mihăeşti), 24 Mâzgana (comuna Vultureşti) și 18 Râul Târgului (comuna Lereşti) şi în complexul de vânătoare din comuna Sălătrucu. În cazul focarelor la porc mistreţ, perioada de restricţie este de cel puțin 12 luni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3