Donaris 930 x 122

focare închise

MAI MULTE FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ, „STINSE”

Mai multe focare de pestă porcină africană, „stinse”.

Citiți și: Pesta porcină africană scumpeşte carnea de porc cu 25%

„Instituţiile implicate în gestionarea pestei porcine africane în Argeş au luate toate măsurile pentru a preveni răspândirea bolii. Astăzi au fost declarate închise 9 focare de PPA, după cum urmează: 3 în Băiculeşti, 2 în comuna Bârla, 1 în Mihăeşti, 1 în Ciofrângeni şi 2 în comuna Izvoru”, ne-a anunțat în urmă cu puțin timp Instituția Prefectului.

Potrivit sursei citate, la această oră în județul Argeș mai sunt active 3 focare de PPA la porc domestic: la cele două ferme din comuna Slobozia (amănunte, AICI și AICI) şi, respectiv, la exploataţia nonprofesională din comuna Suseni (AICI, subiectul pe larg).

Citiți și: OFICIAL: NOI CAZURI DE PACIENȚI CU COVID-19 ÎN ARGEȘ

La porci mistreţi, sunt active 4 focare: pe fondurile de vânătoare 25 Grădiştea (comuna Mihăeşti), 24 Mâzgana (comuna Vultureşti) și 18 Râul Târgului (comuna Lereşti) şi în complexul de vânătoare din comuna Sălătrucu. În cazul focarelor la porc mistreţ, perioada de restricţie este de cel puțin 12 luni.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441