EcoMoto 930×122

ferme

DSVSA ARGEȘ: „EVOLUȚIA GRIPEI AVIARE ESTE FOARTE RAPIDĂ”

La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș s-a desfășurat astăzi o instruire la care au participat crescători de păsări, reprezentanți ai fondurilor de vânătoare și medicii veterinari din județ.

Citiți și: O fetiță de 2 ani a murit de gripă aviară

Întâlnirea a avut ca scop preîntâmpinarea apariției unor focare de gripă aviară la nivel local sau măcar detectarea timpurie a acestei boli la păsările din exploatațiile nonprofesionale, dar mai ales la cele din exploatațiile comerciale.

„Facem analize pentru a vedea dacă este vorba de gripă aviară sau nu”

Citiți și: Stranie dispariție din Pitești!

La nivelul fondurilor cinegetice a fost dispusă intensificarea supravegherii populațiilor de păsări sălbatice, în special a păsărilor de apă, și continuarea supravegherii păsărilor moarte sau bolnave.

„Ne adaptăm la situația din ultimele zile. La sfârșitul săptămânii trecute am avut gripă aviară în Polonia, apoi a trecut în Slovacia, săptămâna aceasta a început în Ungaria și tot săptămâna aceasta a ajuns și în România. Evoluția este, așadar, foarte rapidă, mai ales pe culoarul păsărilor migratoare.

Din acest motiv era nevoie de această instruire cu toți reprezentanții fermelor de păsări și cu toți medicii oficiali, care răspund la rândul lor de medicii de asistență, iar la fondurile de vânătoare ne interesează în mod deosebit să se urmărească îndeaproape dacă există păsări sălbatice moarte care ar atrage atenția că ar exista un risc.

Urmărim să vedem care ar fi cauza lor și facem analize pentru a vedea dacă este vorba de gripă aviară sau nu”, declară pentru ePitești Sorin Sorescu, directorul executiv adjunct al DSVSA Argeș.

Instruirea a fost organizată în contextul în care miercuri, 16 ianuarie 2020, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat identificarea unui focar de gripă aviară într-o fermă de tip comercial din Maramureş.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90