930×122 CAPRA 5

expozitie

GĂINI ȘI COCOȘI URIAȘI LA CASA CĂRȚII (GALERIE FOTO)

În schimbul unui bilet de 5 lei, piteștenii pot vizita la Casa Cărții o expoziție județeană de păsări și animale de rasă.

Citiți și: Spectacol unic în Lunca Argeșului: Piteștenii, vrăjiți de o explozie de culori nemaivăzută!

Printre expozanți se numără și Cătălin și Leonard Duculescu, tată și fiu, din Mioveni. Cei doi au venit la expoziție cu iepuri din rase extrem de interesante, ca de pildă Rexul japonez. Exemplarul, unul rar, este adus din Suedia. “Familia mea crește iepuri de când mă ştiu. De la vârsta de 3-4 ani eu eram cu iepuraşii în braţe. Mi-a intrat și mie pasiunea în sânge şi am continuat. Sper să duc mai departe tradiţia. Iepuraşii sunt foarte sensibili și foarte greu de crescut. Creșterea lor implică mult timp şi bani, dar ai o mare satisfacţie! Îi hrănim cu lucernă, furaj uscat, grâu, orz, porumb, cu câte o jumătate de morcov pe zi sau o dată la două zile și cu câte o coajă de cartofi uscată la două-trei zile.”, ne-a precizat Leonard.

Dintre păsările expuse, cei mai admirați sunt cocoșii Brahma. Sunt masivi, impunători și cântăresc între 4, 5 și 5, 5 kg. Și găinile Brahma sunt mari, cu o greutate între 3, 5 și 4, 5 kg.

Citiți și: Stranie dispariție din Pitești!

Deschisă ieri, expoziția de la Casa Cărții din Pitești mai poate fi vizitată, potrivit organizatorilor, în această seară până la ora 22 și mâine între orele 8 și 15. Expoziția este organizată de Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale de Rasă din Argeș, împreună cu Asociația Columbofilă din județ.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90