New Profesional Consult 930 x 122

gava

PASARI_MIGRATOARE

Oare ce se întâmplă? Tot mai puţine păsări iernează în Argeş!

La jumătatea lunii ianuarie a fiecărui an în judeţul Argeș are loc recensământul păsărilor de apă, coordonator al proiectului fiind profesorul universitar doctor Radu Gava, preşedintele Societăţii Ornitologice din România.

Citiți și: Locul în care piteștenii scuipă pe milioane de euro

La numărătoarea din acest an pe lacurile de acumulare de pe râul Argeş au fost identificate 42 de specii, cu un efectiv total de circa 10.350 de exemplare.  Singura specie răpitoare observată la recensământ este şorecarul comun (doar două exemplare). Pe lacuri predomină raţele (peste 5.300) şi pescăruşii (circa 3.600).

Faţă de alţi ani numărul păsărilor care iernează în Argeş a scăzut cu peste 10.000. Pe lângă lipsa unei ierni autentice, inclusiv în nordul județului fiind acum un climat mai blând ca de obicei, păsările par să fie speriate de sportivii care se antrenează pe lacul de la Budeasa, de pescari şi de numărul tot mai mare de case ridicate în apropierea ochiurilor de apă.

Citiți și: Pitești. Explicația unui specialist cu privire la comportamentul agresiv al pescărușilor

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3