930 x122 grota rece

pesta porcină

ACUM: FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ, CONFIRMAT ȘI LA COCU. ANTERIOR, A MAI FOST ANUNȚAT UNUL

După focarul de pestă porcină de la Bascov, iată încă o veste proastă, venită cu doar câteva minute în urmă: și în comua COCU a fost confirmat un focar de PPA.

Citiți și: Nou focar de pestă porcină la o fermă. Aproape 20.000 de animale vor fi sacrificate

DSVSA va transmite astăzi lista localităților incluse în zona de restricții sanitare, care presupune o zonă de protecție de 3 km în jurul focarului și o zonă de 10 km de la epicentrul focarului.

„Pesta porcină africană este o boală virală care se regăsește atât la porcii domestici, cât și la mistreți, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc.
Dacă observați vreun deces inexplicabil la porcii din gospodărie este semn clar că trebuie să vă alarmați, să raportați situația atât medicului veterinar, cât și aututorităților sanitar-veterinare. Febra ridicată, de circa 40-42 de grade Celsius, este un alt posibil semn al îmbolnăvirii porcilor cu pestă porcină africană.

Citiți și: Alertă! Pestă porcină în Argeș!

Porcii bolnavi cu pestă porcină africană prezintă înroșiri ale pielii, simptom ce poate fi sesizat mai mult la animalele cu pielea deschisă. Acest simptom apare mai ales în vârful urechilor, la coadă, pe piept și/sau în zona abdomenului

Pierderea poftei de mâncare, a apetitului, este un alt semn care trebuie să îi îngrijoreze pe fermieri. Porcii cu pestă porcină africană își pierd energia, devin apatice și înainte de deces cu 24-48 de ore își pierd coordonarea motrică.

Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Romaniei, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș este în stare de alertă maximă”, informează DSVSA Argeş.

Foto: descriptiv (CITYNEWS.RO)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA