930×122 CAPRA 5

dsvsa

PESTA PORCINĂ FACE RAVAGII. ORDIN OFICIAL ÎN ARGEȘ

Pesta porcină face ravagii. Ordin oficial în Argeș. În urmă cu puțin timp, Instituția Prefectului – Județul Argeș ne-a comunicat oficial:

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

„Având în vedere evoluţia focarelor de pestă porcină africană (PPA) în România, prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, în calitate de preşedinte, a întrunit astăzi, 19 septembrie 2018, Centrul Local de Combatere a Bolilor (animale), la care au fost invitaţi să participe primarii din zonele în care se organizau târguri de animale şi din localităţile învecinate judeţelor Dâmboviţa şi Teleorman, alături de reprezentanţi DSVSA, ai Gărzii Forestiere, ai Direcţiei Silvice şi ai fondurilor cinegetice de vânătoare din Argeş.

În acest context, a fost emis un ordin prin care se dispun acţiuni de verificare în judeţ pentru prevenirea introducerii de suine infestate cu acest virus. Echipele sunt constituite din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, iar acțiunile constau în controlul transporturilor rutiere de animale vii.

Citiți și: Pitești. Surpriză pe Strada Mare! După o lungă așteptare, s-a întâmplat!

Rezultatele controalelor vor fi comunicate săptămânal, sub coordonarea DSVSA Argeş. Totodată, autorităţile publice locale vor avea în vedere respectarea ordinului prefectului privind interzicerea organizării de târguri de animale, atât în zonele obişnuite, cât şi în proximitatea acestora.

Garda Forestieră Ploieşti are obligaţia de a monitoriza îndeplinirea prevederilor Ordinului Ministrului Apelor şi Pădurilor nr. 827/23.08.2018 privind cotele de intervenţie la specia mistreţ, urmând a comunica săptămânal stadiul recoltării acestor animale.

Important! Le recomandăm argeşenilor să achiziţioneze numai animale crotaliate, de la agenţi economici şi din zone autorizate, pentru a evita eventuale incidente privind infestarea cu virusul PPA. 

Cazurile de pestă porcină africană în judeţul Argeş sunt verificate şi certificate doar de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş.

Doar autorităţile statului sunt cele în măsură să semnaleze, informeze şi să ia măsurile care se impun în astfel de situaţii.”, transmite Instituția Prefectului – Județul Argeș.

Precizăm că până în prezent în județul Argeș nu s-a înregistrat niciun caz de pestă porcină africană. În schimb, vă reamintim, cazuri de pestă porcină africană au fost semnalate în Dâmbovița, județ învecinat cu Argeșul. AICI, pe larg, alte informații despre acest subiect. (Foto: descriptiv) 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3