930 x122 grota rece

pesta porcină

Focare active de pestă porcină în Argeș

Direcția Sanitar Veterinară pentru Siguranța Alimentelor Argeș (DSVSA) informează că, în data de 29 octombrie erau active, în județul nostru, 4 focare de pestă porcină africană.

Citiți și: Nou focar de pestă porcină la o fermă. Aproape 20.000 de animale vor fi sacrificate

Trei focare sunt identificate în exploatații comerciale din localitatea Slobozia, comuna Slobozia, iar un focar identificat la porcii domestici într-o exploatație comercială Tip A din localitatea Ciocești, comuna Bârla.

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc.

Citiți și: Alertă! Pestă porcină în Argeș!

Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul Romaniei, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș  este în stare de alertă maximă.”, transmit reprezentanții DSVSA ARGEŞ.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90