Donaris 930 x 122

dambovita

ALERTĂ: PESTA PORCINĂ, CONFIRMATĂ LÂNGĂ JUDEȚUL ARGEȘ

Alertă: Pesta porcină, confirmată lângă județul Argeș. Virusul pestei porcine africane a fost confirmat într-o localitate din judeţul Dâmboviţa, într-o gospodărie în care au murit doi porci, scrie Mediafax.

Citiți și: Video. În Argeș se construiește cel mai lung pod în arc din România

„S-a confirmat într-o curte, într-o gospodărie în localitatea Lucieni. S-a confirmat pestă porcină africană, cu buletin de analiză pozitiv, după ce au fost luate probe.”, informează directorul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa.

Dâmbovița este al 13-lea județ afectat de virusul pestei porcine africane.

Citiți și: Alertă în România în pragul sărbătorilor!

Comuna dâmbovițeană Lucieni este situată la câțiva kilometri distanță de granița cu județul Argeș, una dintre cele mai apropiate comune argeșene de Lucieni fiind Bogați (click pe imagine pentru mărire):

Vă reamintim că în urmă cu câteva zile Prefectura Argeș preciza că la nivelul județului nostru nu a fost confirmat niciun caz de pestă porcină. Subiectul, pe larg, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3