New Profesional Consult 930 x 122

pesta porcină

PESTĂ PORCINĂ LA O FERMĂ DIN DOMNEȘTI

Primarul comunei argeșene Domnești, Gabriel Zăvoianu, a anunțat în urmă cu puțin timp că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în exploatația profesională S.C. GOLSUIN DOMNEŞTI SRL din localitate.

Citiți și: Zeci de porci sacrificați într-o comună din Argeș, din cauza unui focar de pestă porcină

Anunțul este bazat pe adresa DSVSA nr. 11340 din 11.08.2020.

În caz de suspiciune de apariție a unor boli infecțioase la animalele din gospodărie, cetățenii sunt rugați să ia următoarele măsuri obligatorii: să anunțe medicul veterinar oficial a circumscripției sanitare veterinare oficiale; să izoleze animalele bolnave sau suspecte de boală; să păstreze cadavrele animalelor moarte, carnea ori produsele obţinute prin tăierea de necesitate, fără a le înstrăina sau vinde; să nu permită circulația animalelor şi a persoanelor în locurile presupus a fi contaminate; să nu păstreze furajele care au venit în contact cu animalele bolnave sau care sunt suspecte de contaminare, fără a le administra altor animale; să păstreze izolate ustensilele de grajd, aşternutul, mijloacele de transport folosite şi orice alte obiecte care pot fi purtătoare de contagiu.

Citiți și: ACUM: FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ, CONFIRMAT ȘI LA COCU. ANTERIOR, A MAI FOST ANUNȚAT UNUL

Foto descriptiv: CITYNEWS.RO

Donaris 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441