930×122 CAPRA 5

pesta porcină

PESTĂ PORCINĂ LA O FERMĂ DIN DOMNEȘTI

Primarul comunei argeșene Domnești, Gabriel Zăvoianu, a anunțat în urmă cu puțin timp că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în exploatația profesională S.C. GOLSUIN DOMNEŞTI SRL din localitate.

Citiți și: Nou focar de pestă porcină la o fermă. Aproape 20.000 de animale vor fi sacrificate

Anunțul este bazat pe adresa DSVSA nr. 11340 din 11.08.2020.

În caz de suspiciune de apariție a unor boli infecțioase la animalele din gospodărie, cetățenii sunt rugați să ia următoarele măsuri obligatorii: să anunțe medicul veterinar oficial a circumscripției sanitare veterinare oficiale; să izoleze animalele bolnave sau suspecte de boală; să păstreze cadavrele animalelor moarte, carnea ori produsele obţinute prin tăierea de necesitate, fără a le înstrăina sau vinde; să nu permită circulația animalelor şi a persoanelor în locurile presupus a fi contaminate; să nu păstreze furajele care au venit în contact cu animalele bolnave sau care sunt suspecte de contaminare, fără a le administra altor animale; să păstreze izolate ustensilele de grajd, aşternutul, mijloacele de transport folosite şi orice alte obiecte care pot fi purtătoare de contagiu.

Citiți și: Alertă! Pestă porcină în Argeș!

Foto descriptiv: CITYNEWS.RO

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90