New Profesional Consult 930 x 122

comuna davidești

ÎN ARGEȘ A APĂRUT UN ALT FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ

În Argeș a apărut un alt focar de pestă porcină africană. Focarul a fost confirmat în comuna Davidești, informează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVA) Argeș.

Citiți și: Nou focar de pestă porcină la o fermă. Aproape 20.000 de animale vor fi sacrificate

„În urma confirmării unui focar de pestă porcină africană la un porc domestic într-o exploatație nonprofesională din satul Voroveni, comuna Davidești, în data de 21.01.2020, Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat Planul de măsuri în cazul confirmării acestei boli.

Având în vedere evoluția pestei porcine africane, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dispus toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii.

Citiți și: Alertă! Pestă porcină în Argeș!

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase”, transmite DSVSA Argeș. (Foto: descriptiv) 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90