New Profesional Consult 930 x 122

comuna davidești

ÎN ARGEȘ A APĂRUT UN ALT FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ

În Argeș a apărut un alt focar de pestă porcină africană. Focarul a fost confirmat în comuna Davidești, informează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVA) Argeș.

Citiți și: Alertă! Pestă porcină în Argeș!

„În urma confirmării unui focar de pestă porcină africană la un porc domestic într-o exploatație nonprofesională din satul Voroveni, comuna Davidești, în data de 21.01.2020, Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat Planul de măsuri în cazul confirmării acestei boli.

Având în vedere evoluția pestei porcine africane, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dispus toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii.

Citiți și: Focare de pestă porcină în Argeș

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase”, transmite DSVSA Argeș. (Foto: descriptiv) 

555×222  MAIA

Comentarii

Donaris 570×90