930×122 CUMPANA 5

comuna davidești

ÎN ARGEȘ A APĂRUT UN ALT FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ

În Argeș a apărut un alt focar de pestă porcină africană. Focarul a fost confirmat în comuna Davidești, informează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVA) Argeș.

Citiți și: Alertă în România în pragul sărbătorilor!

„În urma confirmării unui focar de pestă porcină africană la un porc domestic într-o exploatație nonprofesională din satul Voroveni, comuna Davidești, în data de 21.01.2020, Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat Planul de măsuri în cazul confirmării acestei boli.

Având în vedere evoluția pestei porcine africane, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dispus toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii.

Citiți și: Zeci de porci sacrificați într-o comună din Argeș, din cauza unui focar de pestă porcină

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase”, transmite DSVSA Argeș. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3