930×122 POSADA 5

dsvsa

PESTĂ PORCINĂ ÎN ARGEȘ – AU VENIT REZULTATELE ANALIZELOR

Pestă porcină în Argeș – Au venit rezultatele analizelor. În urmă cu puțin timp, Instituția Prefectului – Județul Argeș a prezentat noi informații cu privire la evoluția pestei porcine africane în comuna Negrași.

Citiți și: Alertă în România în pragul sărbătorilor!

„După confirmarea cazului de pestă porcină africană (PPA) într-o gospodărie din comuna Negraşi, sat Negraşi, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au pus în aplicare o serie de măsuri de combatere şi prevenire a acestei boli. Printre acestea, s-au prelevat probe de la exemplarele de suine din gospodăriile învecinate exploataţiei unde s-a descoperit virusul, iar rezultatele analizelor au arătat că niciun alt animal nu este infestat cu PPA.

Concomitent cu această măsură, zona este atent monitorizată de autorităţile competente, pentru a preveni răspândirea acestei boli, conform planului aprobat de Centrul Local de Combaterea Bolilor constituit la nivelul judeţului Argeş.

Citiți și: Zeci de porci sacrificați într-o comună din Argeș, din cauza unui focar de pestă porcină

Până la acest moment, nu au mai fost notificate alte cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploataţii de tip comercial de pe raza judeţului.

Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş şi DSVSA Argeş solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat la medicul veterinar, la DSVSA Argeş sau autorităţilor locale”, informează Instituția Prefectului – Județul Argeș.

AICI, amănunte despre cazul de pestă porcină africană din Negrași.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90