Donaris 930 x 122

carne

Vă mai miră? Urmează alte scumpiri la carne şi mezeluri!

Urmează alte scumpiri la carne şi mezeluri!

Citiți și: Știi ce mănânci? Câtă carne conțin de fapt crenvurștii din comerț

Carnea și mezelurile se vor scumpi din nou, avertizează producătorii.

Cauza este aceea că materia primă este mai scumpă, facturile sunt mai mari, combustibilii mai scump și ei, așa că prețul unora dintre produse s-a dublat deja.

Citiți și: ARGEȘ: CARNE EXPIRATĂ ÎN PIEȚE

În scurt timp este posibil ca până și parizerul sau crevurştii să ajungă un lux. Prețurile în creștere se observă la vită, pui și curcani.

Acestea s-au dublat în ultima perioadă, așa că valoarea tipului de cărnuri amintite pentru procesare a crescut până la 6 euro pe kilogram. Astfel, pentru un produs final, cum ar fi, spre exemplu, rulada de vită, valoarea a crescut la raft și cu 92%.

Sunt și alte motive pentru care prețurile finale ale preparatelor din carne au ajuns să crească masiv. Problema majoră și cu care se confruntă procesatorii de care din țara noastră este lipsa acută a șoferilor angajați pe acest segment, scrie antena3.ro.

Costul produsului final a crescut și din cauza majorării prețului carburanților, mai ales că la noi în țară și materia primă vine în general din importuri.

De asemenea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani producția internă de carne de porc asigură sub 35% din consum din cauza pestei porcine africane.

Foto: descriptiv/ Sursa: Antena3.ro

555×222  MAIA

Comentarii

Donaris 570×90