New Profesional Consult 930 x 122

carne

DEROGARE PENTRU MICII CRESCĂTORI: POT VINDE CARNEA DIRECT LA POARTA FERMEI

Centrele de sacrificare pentru păsări și iepuri de la nivelul fermelor înregistrate sanitar veterinar pot să își desfășoare activitatea și după data de 31 decembrie 2020, este anunţul făcut de către DSVSA.

Citiți și: Decizie privind prețul cărnii de miel pentru Paști!

”Comercializarea cărnii în țara noastră se realizează cu respectarea legislației comunitare și a legislației naționale corespondente. În conformitate cu aceasta, carnea trebuie să fie obţinută în abatoare autorizate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 prevede, totuși, posibilitatea ca, prin legislația națională, statele membre să acorde derogări în cazul furnizării directe de cantităţi mici de carne de pasăre de către un producător, care are producţie anuală de maximum 10.000 de păsări”, arată DSVSA.

Citiți și: Vă mai miră? Urmează alte scumpiri la carne şi mezeluri!

Flexibilitatea pachetului pe igienă în ceea ce priveşte producerea şi comercializarea cărnii de pasăre, pentru a veni în sprijinul micilor producători, se aplică prin permiterea vânzării directe şi a vânzării cu amănuntul.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3