New Profesional Consult 930 x 122

carne

Știi ce mănânci? Câtă carne conțin de fapt crenvurștii din comerț

InfoCons a realizat și publicat recent un studiu pe baza etichetelor produselor tip crenvurști de pasăre ce se regăsesc pe piața din România.

Citiți și: Decizie privind prețul cărnii de miel pentru Paști!

Pentru acest studiu au analizat 30 de mărci de crenvurști de pasăre.

„Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: din punctul de vedere al procentajului de carne de pasăre din crenvurștii de pui, procentajul de carne de pasăre este cuprins între 27 și 94% din compoziția produsului.” se menționează într-un comunicat de presă al InfoCons .

Citiți și: O femeie a găsit carne de plastic într-un supermarket. Ce au făcut angajații

Conform sursei citate, cele trei ingrediente principale din crenvurștii de pui sunt: carnea/pieptul de pasăre (primul ingredient), slănina (cel de-al doilea ingredient pentru 23,33%  din produsele analizate) și apa (cel de-al treilea ingredient pentru 33,33% din produse).

96,67% din produsele tip crenvurști de pasăre analizate au în compoziție E-uri (aditivi alimentari).

Cantitatea de grăsimi variază între 7.6g și 25.2g. Cantitatea de glucide variază între 0g și 6,3g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 1.8g.

„Crenvurștii sunt un produs pe care îl cumpărăm pentru a-l mânca dimineața, la serviciu, când mergem la picnic, sau, mai nou, chiar între 2 felii de pâine sub denumirea de hot dog. Sperăm cu toții că un astfel de produs este compus doar din carne, arătând și mirosind a carne, cu ceva condimente adăugate și cam atât.

Însă, citind eticheta sau urmărind testele comparative InfoCons, putem vedea că într-un astfel de produs se găsesc chiar și 10 E-uri. Oare mai e loc și de carne? Haideți să citim eticheta, să alegem în cunoștință de cauză și să votăm produsele pe care cu adevărat dorim să le cumpărăm”, transmite Sorin Mierlea – Președinte InfoCons

Vezi întreg studiul, AICI.

Sursă foto principal: ebihoreanul.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3