EcoMoto 930×122

carne

EŞTI MEREU OBOSIT? IATĂ MOTIVUL!

Mai mult de 40% dintre persoanele de peste 26 de ani au deficiențe de vitamina B12. Este o „epidemie” tăcută, în special în cazul vegetarienilor și al indivizilor mai în vârstă.

Citiți și: Decizie privind prețul cărnii de miel pentru Paști!

Vitamina B12 este esențială pentru formarea celulelor roșii din sânge, pentru funcția neurologică și pentru sinteza ADN-ului. Recent o cercetare medicală a scos la iveală existența unei legături între deficiența de vitamina B12 și utilizarea medicamentelor pentru arsuri la stomac, care inhibă acidul gastric. Persoanele care folosesc pe o perioadă de doi sau mai mulți ani inhibitori de pompă de protoni pentru tratarea refluxului gastroesofagian și a altor afecțiuni ale stomacului și esofagului prezintă un risc cu mult mai mare de a avea deficiență de vitamina B12. Organismul are nevoie de acid gastric pentru a absorbi vitamina B12. Diabetul, bolile tiroidiene și abuzul de alcool sunt alte cauze frecvente ale lipsei acestui nutrient important. Precizăm că vitamina B12 se găsește în produse de origine animală: în pește, carne, lactate, ouă și cereale integrale.

Oboseala persistentă, slăbiciunea musculară, constipația, amorțeala și furnicăturile în mâini și picioare, problemele de echilibru, depresia, pierderile de memorie, gustul amar din gură sau umflarea cavității bucale sunt simptome ale carenței de vitamina B12. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

Citiți și: Vă mai miră? Urmează alte scumpiri la carne şi mezeluri!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90