930×122 CAPRA 5

cârnați

CÂRNAȚI ȘI CARNE EXPIRATĂ ÎN MAGAZINE DIN BUDEASA ȘI MORĂREȘTI

Inspectorii argeșeni de la Protecția Consumatorilor au dat luna trecută amenzi însumând aproape 350.000 de lei.

Citiți și: Decizie privind prețul cărnii de miel pentru Paști!

Printre altele, instituția condusă de Violeta Nedelcu a controlat în iulie și operatorii economici de pe Dealul Negru, din comuna Morărești, de pe DN 7 Pitești-Râmnicu Vâlcea.

Amenzile au totalizat aici 40.000 de lei, fiind aplicate pentru neafișarea gramajelor și a prețurilor de vânzare și, mai grav, pentru comercializarea de produse alimentare expirate. În acest sens, au fost scoase de la vânzare câteva kilograme de cârnați.

Citiți și: Vă mai miră? Urmează alte scumpiri la carne şi mezeluri!

De asemenea, tot luna trecută au fost făcute controale la chioșcurile și unitățile de alimentație publică din incinta bazelor de agrement în aer liber. La un magazin din Budeasa a fost găsită și scoasă de la comercializare cantitatea de 5 kilograme de carne de porc cu termenul de valabilitate depășit.

Alte nereguli depistate de inspectorii argeșeni de la Protecția Consumatorilor în ștranduri: neafișarea prețurilor la loc vizibil, neafișarea corespunzătoare a parametrilor apei de îmbăiere (procentul de clor) și neafișarea la loc vizibil a denumirii unității.

Au fost date 5 avertismente și o amendă de 10.000 de lei. (Foto Arhivă: anpc.gov.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90