930×122 CUMPANA 5

atenționare meteo

Alertă meteo – Cod galben de vânt puternic în Argeș, până sâmbătă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenționări, dar și informări de vreme rea.

Citiți și: Argeșul, sub cod galben de vremea rea. Averse torențiale, vijelii și grindină

De astăzi, 13 ianuarie, ora 10.00, până sâmbătă, 15 ianuarie, ora 20.00, vântul pune stăpânire pe țara noastră, conform unei informări emise, în urmă cu puțin timp, de ANM.

Astfel, în intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării.

Citiți și: Argeș: Se anunță potop! Cod portocaliu de ploi abundente

Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.

Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est.

De asemenea,  de astăzi de la ora 18.00, până sâmbătă, 15 ianuarie, ora 20.00, mai multe județe, inclusiv nordul Argeșului, se vor afla sub atenționare cod galben de intensificări susținute ale vântului.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată.

Începând din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăși 55…65 km/h.

Din după-amiaza zilei de vineri (14 ianuarie) în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Sursă foto principal: digi24.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3