EcoMoto 930×122

atenționare meteo

Argeș: Se anunță potop! Cod portocaliu de ploi abundente

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de vreme rea pentru aproape toată țara.

Citiți și: Alertă de vreme rea! Cod portocaliu de fenomene extreme

În intervalul 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00 sunt în vigoare două atenționări, respectiv un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și un cod portocaliu de ploi abundente.

Județul Argeș se află sub atenționare cod portocaliu de ploi abundente.

Citiți și: Alertă meteo imediată: Meteorologii avertizează! Pericol!

„În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.

Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.”, transmite ANM.

Cod galben

În ceea ce privește codul galben, de astăzi, de la ora 10.00, până mâine, 31 august, la aceeași oră, „local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină.”, mai precizează ANM.

Reamintim că, de la 1 septembrie, meteorologii au anunțat că vremea se va răci pentru o perioadă scurtă de timp. Subiectul pe larg, AICI – Meteorologii anunță: Vremea se răcește și va ploua

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3