SMART KIDS 930X122

atenționare meteo

Avertizări ANM: Frig! Temperaturile minime scad până la -10 grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenționări meteorologice de vreme rea, valabile pentru toată țara.

Citiți și: Alertă de vreme rea! Cod portocaliu de fenomene extreme

Județul Argeș se află sub cod galben și roșu de intensificări ale vântului și viscol puternic.

Citiți și: Alertă meteo imediată: Meteorologii avertizează! Pericol!

Atenționarea cod roșu este valabilă până la ora 14.00, pentru zona de nord a județului.

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.”, transmite ANM.

Atenționarea cod galben este valabilă până în această seară, la ora 23.00.  În cea mai mare parte țării, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

O altă atenționare cod galben de vânt puternic va intra în vigoare din această noapte, de la ora 23.00 și va fi valabilă până miercuri, 29 martie, ora 21.00.

Mai multe județe din țară, inclusiv zona montană a județului Argeș, sunt vizate.

În intervalul menționat, local și temporar, în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70…90 km/h.

În cea mai mare parte a Moldovei, local în Oltenia, sudul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 55…60 km/h.

De asemenea, există și o informare meteorologică valabilă pentru toată țara, în intervalul 28 martie, ora 10.00 – 30 martie, ora 09.00.

În această perioadă vremea va fi rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade și se va produce brumă sau îngheț la sol.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3