Donaris 930 x 122

amenda

Amendă de 50.000 de euro dacă nu renovezi casa

Există și țări în care se iau tot mai multe decizii extrem de drastice! Directiva privind performanța energetică a clădirilor, care își propune să transforme toate casele europene cu emisii zero, impune proprietarilor de case existente obligația de a renova imobilele.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

Amendă 50.000 de euro dacă nu îți renovezi casa

Directiva dată de reprezentanții UE aprobată va obliga toți proprietarii de apartamente și case să efectueze renovări, scrie adevărul.ro.

Proprietățile care nu respectă noile cerințe de eficiență energetică impuse prin Directiva UE EPBD nu vor putea fi vândute, iar amenda pentru nerespectarea acestei obligații poate ajunge până la 50.000 de euro, în Germania.

Citiți și: Decizie-șoc la Vivo! Mall! S-a anunțat

Președintele Asociației Centrale pentru Locuințe din Germania critică Parlamentul European pentru noua directivă privind eficiența energetică a clădirilor vechi.

Axel Gedaschko a avertizat asupra amenzilor mari. „Dacă proprietarii refuză să efectueze renovarea obligatorie a proprietății, ei vor primi o amendă de până la 50.000 de euro”.

Experții spun că renovarea obligatorie este foarte costisitoare, între 80.000 de euro și 120.000 de euro pentru o casă.

Se înlocuiesc ferestrele, se izolează tavanul de la subsol și mansarda, se înlocuiesc caloriferele și sistemul de încălzire.

„Directiva, așa cum este, este un dezastru pentru oamenii cu venituri mici și mijlocii, care reprezintă majoritatea chiriașilor”, a spus Axel Gedaschko.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3