Donaris 930 x 122

coronavirus

ANGAJAT DACIA CONFIRMAT CU COVID-19: TOATĂ LUMEA E GRĂMADĂ LA VESTIARE, FĂRĂ MĂȘTI, FĂRĂ NIMIC

Un angajat de la Dacia, recent infectat cu Covid-19, e indignat de faptul că autoritățile nu au dispus testarea imediată a salariaților după confirmarea primelor cazuri în rândul personalului.

Citiți și: Măsură nemaivăzută până acum la Dacia! Cum s-a ajuns în această situație

Omul e de părere că s-ar fi evitat înmulțirea infectărilor și nu s-ar fi ajuns la cifrele vehiculate în prezent.

„Sunt foarte mulți. Nu pot să vă dau o cifră, dar sunt foarte mulți (…). Cu zecile sunt, dar nimeni nu spune”, a declarat, pentru ePitești.ro, sub protecția anonimatului, bărbatul.

Citiți și: Anunț important la Dacia: au crescut masiv!

Omul spune că lipsa de reacție cu privire la testarea salariaților și secretomania care ar funcționa pe marginea acestui subiect în unele secții din uzină au dus inclusiv la infectarea sa.

„Am avut colegi pe linie care au fost confirmați cu Covid-19 și șeful nici măcar n-a avut bunul simț să ne anunțe. Vedeți că ala a făcut, să vă feriți de cei cu care a avut contact! Efectiv, omul nu a mai venit la muncă și am aflat de la altcineva că are. Nu s-a spus, se ascunde (…). Eu am intrat pe poartă fără să știu că am COVID-19, n-am avut temperatură, n-am avut nimic. De ce n-a venit nimeni, de când s-a confirmat primul caz, al doilea, al treilea, al patrulea, să facă testul la oamenii de pe secții?!”, întreabă, retoric, bărbatul.

„În toată uzina e o mare familie”

Omul a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus săptămâna trecută. Fusese la muncă în acea zi și, spre seară, a început să se simtă rău. Și-a dat seama că nu mai are gust și miros și și-a sunat medicul de familie care i-a spus că, cel mai probabil, e vorba de Covid-19. A sunat la 112 , a fost preluat și testat, iar temerile i-au fost confirmate.

„Dacă le atragi atenția, nu te bagă în seamă”

Are însă o formă ușoară a bolii. Omul spune că la sugestia medicului infecționist stă nu în spital, ci în izolare/carantină la domiciliu, într-o cameră din același apartament în care mai locuiesc copilul și soția sa, ambii testați negativ. Nu știe de la cine anume a luat virusul, dar e convins că din Uzină, unde, spune bărbatul, multi angajați tratează cu superficialitate riscului îmbolnăvirilor.

„Nu se respectă nicio măsură. Masca se pune pe barbă. Unii o poartă, unii nu o poartă. În toată uzina e o mare familie. Șeful îl are pe ăla, ăla îl are pe ăla… Dacă le atragi atenția, nu te bagă în seamă, îți zic să stai la locul tău. Eu, acum, stau în izolare, nu mai pot să ies afară că sunt în carantină”, a mai spus, pentru ePitești.ro, bărbatul.

Eu am intrat pe poartă fără să știu că am COVID. N-am avut temperatură, n-am avut nimic. De ce n-a venit nimeni, de când s-a confirmat primul caz, al doilea, al treilea, al patrulea, să facă testul la oamenii de pe secție. N-a venit nimeni să facă teste. Pur și simplu, intri pe poartă și se pune  o mască. Cine vrea s-o poarte bine, cine nu vrea, n-o pune. Nu se respectă nimic. Toată lumea e grămadă la vestiare, fără măști, fără nimic. Lumea ia în derâdere lucrul ăsta. Nimeni nu crede în COVID. Vorbeam cu colegii mei: băi, aveți grijă, eu am acasă copil, am soția gravidă, nu pot să mă duc să-i infectez. N-au crezut. Ei, băieții de care vorbeam sunt la spital acum”, mai spune salariatul.

Și nu în ultimul rând, omul e indignat de tardivitatea anunțării unor măsuri de închidere a orașului.

„De ce închide orașul cel mai devreme abia luni și nu l-au închis până acum?! Luni, uzina intră în remont. Omul, în loc să se ducă la țară, la treabă sau un concediu, stă închis în casă”, spune bărbatul.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, Grupul Renault anunța:

„Din păcate, avem angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul COVID – 19 sau suspecţi care se află în izolare. Aceştia au fost confirmaţi de către autorităţile medicale cu care suntem în permanentă legătură.

De la reluarea activităţii, în acord cu autorităţile sanitare şi cu sindicatul, am aplicat măsuri de protecţie stricte şi am vegheat că acestea să fie respectate de către toţi angajaţii.

Activităţile pe platforma industrială continuă normal, fără a fi afectată fabricaţia.

Pentru protejarea sănătăţii angajaţilor noştri şi pentru bună desfăşurare a activităţii, aplicăm cu stricteţe toate măsurile de prevenţie necesare.

În plus, adoptarea unui comportament responsabil atât la locul de muncă, precum şi în timpul liber, ne va permite tuturor să menţinem situaţia sub control”.

 

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3