EcoMoto 930×122

itm

ANGAJATORI DIN ARGEȘ CARE FENTEAZĂ LEGEA ȘI SALARIAȚII

În perioada 02-06 iunie 2020 s-a desfăşurat o campanie națională de identificarea a cazurilor de muncă la negru și de nerespectare a prevederilor legale în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile: fabricarea produselor textile, confecții, pielărie și încălțăminte.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Obiectivele campaniei:

– Identificarea si combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniile fabricarea produselor textile, confecții, pielărie și încălțăminte, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.
– Identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor.
– Determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în aplicaţia REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială angajatorul îşi are sediul social.
– Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă;
– Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile fabricarea produselor textile, confecții, pielărie și încălțăminte, a prevederilor legale menţionate;
– Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare

În domeniul relaţiilor de muncă

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 72 controale. Astfel, la 2 angajatori au fost identificate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 2 de persoane.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Valoarea amenzilor aplicate sunt în sumă de 40.000 lei. Alte deficienţe constatate și sancțiuni aplicate în urma controalelor, în afară de cele pentru muncă nedeclarată, au fost pentru neevidențiere timp de muncă și neeliberare de către angajator a adeverinței de vechime la încetarea activității. Pentru acestea au fost aplicate 10 amenzi , valoarea totală a acestora fiind de 13.800 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 74 controale.
Au fost aplicate un numar de 15 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 59.000 lei.
Deficienţele constatate în urma controalelor:
– lipsă instruire SSM;
– lipsă control medical periodic;
– lipsă echipament individual de protecţie ;
– neprezentare documente.

(Foto: descriptiv. Sursă: GDS)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3