930X122 MAIA

itm argeș

Anunț important pentru angajatori!

Angajatorii vor avea parte de suport permanent prin implementarea unei noi versiuni revisal, transmite ITM Argeș într-un comunicat de presă.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

ITM Argeș informează: 

„Inspecția Muncii vine în sprijinul angajatorilor, prin implementarea unei noi versiuni de REGES/REVISAL începând cu data de 10 aprilie 2023 și diseminarea informațiilor prin intermediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

Astfel, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9 ale aplicației Revisal.

Citiți și: Fabrici luate cu asalt de ITM. Nereguli ce pun angajații în pericol

Ce aduce nou versiunea Revisal 6.0.9?

– Posibilitatea de înregistrare a oricăror contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile și regulile de suspendare) sau a oricăror contracte active cu normă întreagă, pentru un angajat acoperind următoarele scenarii:

– Toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate;

– Un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de norma și de numărul lor, pot fi suspendate;

– Un angajat poate să aibă un singur contract cu normă întreaga la același angajator;

– Un angajat poate să aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiți, cu respectarea prevederilor legale.

– Raportul per salariat evidențiază reactivarea înregistrata în istoricul contractului, iar aceasta operațiune nu este ignorată în cadrul mecanismului de constituire a intervalelor de vechime.

– Actualizare nomenclator coduri COR: coduri modificate, denumiri modificate, ocupații noi, 66 de coduri eliminate.

– Actualizarea nomenclatorului Naționalitate pentru Marea Britanie, în privința cetățeniei pentru salariații activi și angajatori persoane fizice proveniți din Marea Britanie.

Lucrările de mentenanță necesare actualizării versiunii sunt programate în perioada 07.04.2023 ora 14:00 – 08.04.2023 ora 14:00, interval în care portalul REGES pentru transmiterea on-line a registrului general de evidență a salariaților va fi indisponibil.

Pentru actualizarea aplicației Revisal de către angajatori, este recomandat să se urmăreasca instrucțiunile cuprinse în Ghidul de instalare şi utilizare, ce urmează să fie publicate ulterior efectuării lucrărilor de mentenență aici: https://www.inspectiamuncii.ro/reges

Pentru securitatea datelor, este indicat ca, înainte de orice operaţiune legată de instalarea unei noi versiuni a aplicaţiei Revisal, să se efectueze o copie de siguranță a bazei de date.

Angajatorii care în prezent utilizează versiunea Revisal 5.0.8 nu vor putea mai transmite fișierele de tip .rvs în noua versiune.

În contextul actual, domnul Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, precizează:

„Doresc să le mulţumesc colegilor mei şi echipei care se ocupă de buna funcționare a aplicației în forma sa actuală. Încercăm, prin mijloacele tehnice pe care le avem la dispoziție, să menținem aplicația în pas cu toate modificările legislative, astfel încât să aibă o funcționalitate optimă, atât pentru angajatori, cât și pentru inspectorii de muncă.

Proiectul REGES Online la care lucrăm acum va oferi servicii digitale de înaltă calitate cetățenilor, salariați și angajatori și va permite accesul acestora într-un sistem informatic centralizat. Am solicitat public și am primit deja propuneri concrete de îmbunătățire a actualei aplicații, astfel încât noul REGES Online să corespundă așteptărilor angajatorilor și celorlalți utilizatori.

Echipa de proiect a analizat cu deosebită atenție și interes toate propunerile înaintate, desprinse din practica gestionării resurselor umane și le va introduce în configurația viitoarei aplicații.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA