930×122 CAPRA 5

case gratis

Anunțul momentului! Case gratis!

Anunțul momentului! Case gratis!

Citiți și: Schimbare pentru proprietarii de terenuri din România!

Un primar din România a găsit o soluție inedită pentru a-și repopula localitatea.

În Drăgușeni, situată la aproximativ 50 de kilometri de Botoșani, autoritățile locale au hotărât să implementeze un program de case sociale, locuințe gratuite pentru familiile cu mai mulți copii care vor să trăiască în zonă, scrie Playtech.ro.

Citiți și: Viața la bloc. Important de știut de către toți locatarii!

Comuna are o populație de 2.300 de locuitori, dar dincolo de faptul că este în scădere, cei mai mulți sunt bătrâni, tinerii optând pentru drumul străinătății.

”Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă”

Potrivit sursei citate, primarul Eugen Nechita a declarat că sunt multe case abandonate, iar acestea reprezintă o oportunitate pentru repopularea comunei. De altfel, problema foarte gravă legată de depopulare a comunei fiind și motivul hotărârii luate de primar.

Cu toate că povestea pare puțin desprinsă de realitate, totuși sistemul din spate este gândit și bine pus la punct: primăria cumpără case abandonate și le dă gratuit tinerilor cu mulți copii.

Așadar, proprietarii de drept ai caselor lăsate de izbeliște sunt căutați de primărie pentru a le cumpăra locuințele cu bani din bugetul local. Apoi, acestea din urmă după ce au fost reparate și igienizate cu muncitori din primărie, sunt transformate în locuințe sociale, pentru a fi locuibile și funcționale.

Detalii AICI.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3