NOR CURIER 930X122

abandonaţi

Argeș: Cutremurător! Zeci de copii, abandonați!

Argeș: Cutremurător! Zeci de copii, abandonați!

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Datele obținute de Newsweek România de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții arată că 44.865 de minori sunt în grija statului în România.

Dintre aceștia, 4.022, aproximativ 9%, au fost abandonați în prima jumătate a acestui an.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

În Argeș au fost abandonați în acest an aproximativ 90 de copii, conform sursei citate.

Județul de pe locul doi cu cei mai mulți copii abandonați în primele șase luni ale acesti an este Vaslui, cu 271 de minori. Urmează Bacău cu 178, Timiș cu 164 și Bihor cu 160.

Din totalul de 4.022 de copii părăsiț de la 1 ianuarie 2022 până pe 30 iunie 2022, doar 791 au fost adoptați, nici 20%.

În Argeș au fost adoptați în acest an doar 10 copii (date la șase luni).

Județul cu cei mai mulți copii instituționalizați, atât în general, cât și în acest an este Iași. Numărul de minori aflați în grija statului la Iași este de 3. 140. În Argeș sunt 891 de copii instituționați (aflați în grija statului).

Principalele cauze de abandon ale copiilor sunt: sărăcia, situația de părinte singur și depresia post-natală. Alte cauze ar mai fi lipsa educației sexuale, dacă bebelușul se naște cu o formă de handicap sau dacă sarcina a rezultat în urma unui abuz.

Detalii despre acest subiect, aici: EXCLUSIV 4.000 de copii, abandonați în primele 6 luni ale anului. De 5 ori mai puțini, adoptați | Newsweek Romania

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3