EcoMoto 930×122

piața imobiliară

Argeș. Lovitură pentru piața imobiliară!

Argeș. Lovitură pentru piața imobiliară!

Citiți și: Argeș. Îngrijorare pe piața imobiliară!

Piața imobiliară din România dă semne că, încet, încet, se prăbușește.

În primele șase luni ale lui 2023 au fost tranzacționate 281.573 de imobile, cu 59.500 mai puține față de semestrul I din 2022.

Citiți și: Se întâmplă ceva pe piața imobiliară din Argeș

Adică, rotunjit, -20%.

Iar în orașele de top vânzările de imobile au scăzut și cu peste 30%.

În luna iunie 2023 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 44.419 de imobile, cu 12.780 mai puține față de luna mai.

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna iunie a fost cu 8.527 mai mic față de perioada similară a anului 2022.

Argeș. Lovitură pentru piața imobiliară!

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în iunie 2023, în București – 7.253, Ilfov – 3.023 și Brașov – 2.247.

Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă au fost Teleorman – 84, Olt – 100 și Ialomița – 253.

În Argeș s-au vândut 5.501 de imobile în primele șase luni ale anului în curs, în vreme ce în primele șase luni ale anului trecut se vindeau în județul nostru peste 7.000 de imobile.

Argeșul ocupă locul 18 la nivel național din acest punct de vedere.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Ursu spune:

    în Pitesti,apartamentele situate la bulevard,in apropierea hipermarket urilor,sa fie cof.1 obligatoriuse vand ca painea calda cu preturi intre 100.000 €si 200.000€,pe cand apartamentele din cartiere,gen ghetou nu mai au cautare,nu pot fi vandute nici la preturi minime fiind considerate o proasta investitie,de asemenea situatia caselor din Gavana(platou),Trivale(Smeura)Turcesti,Craiovei(partea dreapta cum urci de la LukOil)si etc.au aere de ,,favele”sant inghesuite,teren putin,fara pic de intimitate,deasemeni nu se cauta,un studiu spune ca e genul zonelor rău famate in viitor. Preturi bune se pot obtine la vanzarea caselor in localitatile limitrofe,unde poti avea intimitate pe un teren de peste 1500m,liniste si aer curat.prabusirea pietei este data de lipsa confortului si spatiului din cartiere,si caselor fara teren(pana in 500m)din zonele de mai sus.

  • Valentin Stroe spune:

    Într-adevăr. Am casa la Vânzare de mai bine de un an. Am tot lăsat din preț, insa nu mai are lumea bani și e foarte reținută. Ramane sa mai las din preț, insa risc sa ies în pierdere. Dar pana la urma, lumea se reorientează spre casele folosite, datorita preturilor mari la cele noi, construite scump în perioada pandemiei. Rămână o sa chestiune de timp pana piața se va bloca complet.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90