Donaris 930 x 122

flatfy.ro

PIAȚA IMOBILIARĂ DIN PITEȘTI, PE LINIA DE PLUTIRE

Piața imobiliară din Pitești, pe linia de plutire. Piața imobiliară din Pitești se menține pe linia de plutire atât din punct de vedere al contractelor de vânzare-cumpărare, cât și din punct de vedere al prețurilor.

Citiți și: Argeș. Îngrijorare pe piața imobiliară!

Dacă la nivel național s-a resimțit un trend descrescător al tranzacțiilor înregistrate în luna august, comparativ cu luna iulie 2019, Piteștiul a rămas cam la fel de stabil în august ca în cele trei luni precedente.

„În luna august 2019 au fost vândute la nivelul întregii țări 43.109 imobile, cu 7.781 mai puține față de luna iulie 2019. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare la nivel național în luna august a acestui an este cu 2.533 mai mare față de perioada similară a anului trecut”, arată reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Citiți și: O nouă lovitură pe piața imobiliară din Argeș

Potrivit acestora, în august 2019 s-a înregistrat un număr total de 988 de tranzacții imobiliare, în timp ce luna iulie a consemnat 934, în iunie au fost 942 de contracte, iar în mai cu aproape 100 mai puține. Reprezentanții ANCPI informează că dintre cele 988 de tranzacții, 390 au fost terenuri fără construcții în intravilan, 246 – construcții realizate în intravilan, 160 au fost unități individuale, iar 143 au fost terenuri agricole și 42 neagricole.

Potrivit datelor disponibile pe Korter.ro, sectorul imobiliar din Pitești a evoluat și s-a dezvoltat datorită cererii de noi locuințe, ale căror preț mediu este de 800 de euro pe mp + TVA.

Un astfel de spațiu locativ aflat la mare căutare în Pitești este Complexul Maia Victoriei, care, deși aflat încă în stadiu de construcție, a epuizat toate apartamentele cu 4 camere, aici mai fiind disponibile doar variante de locuințe cu 2 și 3 camere.

La o distanță de puțin peste 100 de km, capitala țării se bucură de un loc fruntaș în topul clasamentului de vânzări realizat de specialiștii Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară: „În luna august 2019 cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate în București – 7.149, Ilfov – 4.463 și Brașov – 2.106. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Alba – 258, Sălaj – 244 și Olt – 91”.

Dat fiind faptul că tot mai mulți dezvoltatori imobiliari construiesc ansambluri rezidențiale noi în București, Korter.ro pune la dispoziția cumpărătorilor un număr de peste 340 de ansambluri rezidențiale noi de sector sau în imediata vecinătate a Capitalei. De precizat este că 43 dintre acestea vor fi finalizate în 2020 și că mai multe detalii despre aceste complexe rezidențiale puteți afla accesând următorul link.

În ceea ce privește prețurile, acestea variază în funcție de tipul de ofertă, de zonă, de condițiile oferite, dar și de suprafață. De exemplu, cu un spațiu generos, care poate fi consultat aici, Complexul Cortina Academy, situat pe bulevardul Geniului 46-47 m din zona Cotroceni, este alcătuit din studiouri și apartamente cu 2,3 și 4 camere. Prețurile unei locuințe pornesc aici de la 101.844 de euro + TVA și pot depăși 244.350 de euro + TVA.

Oferta completă a complexelor locative din Pitești și București poate fi studiată și pe Flatfy.ro, click aici.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90