Donaris 930 x 122

autorizaţii

Argeș. Îngrijorare pe piața imobiliară!

Argeș. Îngrijorare pe piața imobiliară!

Citiți și: Schimbare importantă pe piața imobiliară!

În luna ianuarie 2024, în județul Argeș, s-au eliberat un total de 57 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale.

Conform datelor furnizate de Direcția Județeană pentru Statistică.

Citiți și: O nouă lovitură pe piața imobiliară din Argeș

Dintre acestea, 46 de autorizații au fost eliberate pentru construcții în mediul rural, reprezentând 80,7% din total.

Iar 11 autorizații au fost pentru construcții în mediul urban, reprezentând 19,3%.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale a înregistrat o scădere semnificativă.

Au fost eliberate cu 36 de autorizații mai puține.

Ceea ce reprezintă o diminuare de 38,7%.

Argeș. Îngrijorare pe piața imobiliară!

Scăderea s-a manifestat în ambele medii, atât în mediul urban, unde numărul autorizațiilor a scăzut cu 56,0%, cât și în mediul rural, unde numărul autorizațiilor a fost mai mic cu 32,4%.

În comparație cu luna decembrie 2023, numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în luna ianuarie 2024 a scăzut cu 31,3%.

Au fost emise cu 26 de autorizații mai puține.

Pe lângă autorizațiile pentru construcții rezidențiale, în aceeași perioadă, au fost eliberate și 20 de autorizații de construire pentru alte tipuri de clădiri.

Dintre acestea, 19 au fost pentru construcții în mediul rural și una în mediul urban.

Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, numărul autorizațiilor de construire pentru alte clădiri a înregistrat o scădere de 13,0%.

S-au emis cu 3 autorizații mai puține în luna ianuarie 2024.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • George spune:

    Dragilor, cate solicitari de autorizatie de constructie a respins Primaria Pitesti? Ar trebui facuta si statistica aceasta va rog. Poate gasim inca o cauza a declinului imobiliar!

  • Nicu spune:

    Sa cada sa dea cu ele de pamant la ce preturi cer! nu ai justificare sa ceri peste 1000 euro/mp intr-un orasel de provincie din estul Europei. Nu suntem la Zurich, la Pitesti.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3