930×122 CAPRA 5

blocuri

PIAȚA IMOBILIARĂ PITEȘTEANĂ DĂ ÎN CLOCOT

Mai multe Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD) pentru construirea unor blocuri sau chiar a unor ansambluri rezidențiale vor fi supuse aprobării în ședința ordinară în plen de astăzi a Consiliului Local Pitești.

Citiți și: Pitești. Circ în CL Pitești făcut de tatăl cântărețului Randi! Video

Printre acestea se numără și un PUD pentru construirea unui ansamblu de locuințe pe un teren de 6.581 de mp de pe strada Nicolae Labiș, la nr. 30.

Investitorul, firma piteșteană SC Nova Arhitectura SRL, propune construirea unui ansamblu format din 4 imobile, cu parter și 4 etaje și, respectiv, demisol, parter și 4 etaje, cu 120 de unități locative.

Citiți și: Tatăl lui Randi, în CL Pitești: Stopați această înșelătorie!

Un alt ansamblu de locuințe, dar și cu funcțiuni complementare ar urma să fie construit în zona de nord a municipiului, pe străzile Negru Vodă și Tache Ionescu, la nr. 2, 4, 8,10 și 3.

Investiția este a unei alte societăți comerciale: SC Victoria Action Estate SRL din Mioveni.

Pe un teren de 3.195 de mp investitorul vrea să construiască un ansamblu de locuințe colective (un total de 83 de unități locative). Regimul de înălțime va fi 2S+P++Mz+6E-7r-8r-9r.

La parter vor fi spații comerciale, iar la mezanin spații cu servicii medicale.

Ansamblul va avea 124 de locuri de parcare (80 în garajele de la subsoluri și 44 pe platforme betonate la nivelul solului).

Investitorul propune și amenajarea de spații verzi: pe o suprafață de 645 de mp la sol și pe o suprafață de 175 de mp pe terasa de peste mezanin.

Tot în ședința de astăzi, consilierii locali vor avea de dezbătut și votat și un PUD pentru construirea unui bloc de locuințe în Găvana, pe strada Gheorghe Ionescu Gion, la nr. 2B, pe un teren de 729 de mp.

Ca și în celelalte cazuri, investiția este tot a unei firme private: SC HQC Company SRL din București.

Dacă investiția va fi aprobată, blocul va avea un regim de înălțime S+P+5/6rE și 28 de unități locative.

Potrivit proiectului, vor fi amenajate și 31 de locuri de parcare, spațiu verde, loc de joacă, alei carosabile și pietonale și o platformă pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Acestea sunt doar o parte dintre proiectele urbanistice care vor fi discutate azi în Consiliul Local. Sunt multe altele puse în dezbatere publică sau care deja au primit undă verde din partea municipalității sau care, din contră, au fost respinse sau amânate pentru că nu îndeplinesc anumite condiții. Numărul lor este foarte mare, mai ceva decât în perioada boom-ului imobiliar care a precedat criza de acum 11 ani. În unele situații se construiește haotic, ajungându-se până la suspendarea lucrărilor în instanțele de judecată (AICI, un exemplu).

Ședința de astăzi a Consiliului Local Pitești va începe la ora 15 și se va desfășura în incinta Centrului Multifuncțional de pe Calea București. (Foto 1: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3