Donaris 930 x 122

trafic de droguri

Argeş: Percheziţii de amploare la traficanţi de droguri. 7 persoane reţinute

11 percheziții domiciliare au fost efectuate, ieri, 29 septembrie, de polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, la persoane bănuite de trafic de droguri.

Citiți și: Piteşti: Mai puţin cu trei dealeri de droguri

Fragmente vegetale și sub formă de pulbere au fost descoperite în urma perchezițiilor, iar, după administrarea probatoriului, 7 persoane au fost reținute.

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 11 percheziții domiciliare, dintre care 10 în Câmpulung și una în Schitu Golești, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de risc și de mare risc, formată din 12 persoane.

Citiți și: Piteştean prins în flagrant delict cu droguri de mare risc

Din cercetări a reieșit că, după arestarea și trimiterea în judecată, în cursul anului 2020, a membrilor altor grupări cu aceleași preocupări, din municipiul Câmpulung, cei în cauză ar fi comercializat droguri în plan local.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite aproximativ 50 de grame de fragmente vegetale, precum și semințe plantate de cannabis, aproximativ 5 grame de substanță purvelurentă, susceptibilă a fi droguri, ustensile pentru preparare, cântărire și consum de droguri, dar și alte mijloace de probă.

Două dintre persoanele vizate de anchetă sunt în prezent arestate în altă cauză.

De asemenea, 8 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, iar, după administrarea probatoriului, 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie dispuse măsuri legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate mai multe activități cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

555×222  MAIA

Comentarii

570×90 MAIA