930×122 CAPRA 5

prefect

Argeș: Prefectul, ordin pe unitate! Vrea să știe tot!

Argeș: Prefectul, ordin pe unitate! Vrea să știe tot!

Citiți și: Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

Tensiunile la nivel central între principalele partide de guvernământ – PSD și PNL – sunt și mai acute în teritoriu.

De exemplu, în Argeș cele două partide se atacă reciproc constant, nu au niciun fel de colaborare în Consiliul Județean sau în unele Consilii Locale și, mai mult, par să se și urmărească reciproc.

Citiți și: Pitești. Dosar penal și amenzi pe bandă rulantă la un azil

Un exemplu în acest sens este ultimul ordin emis cu nr 18XXX de prefectul de Argeș, Radu Perianu în data de 21 septembrie 2022.

Astfel, în contextul în care în județ au ajuns în ultima vreme mai mulți oficiali ai statului român (începând cu parlamentari din alte județe, continuând cu secretari de stat și terminând cu miniștri, ultimii doi fiind Marius Budăi (ministrul Muncii – PSD) și Cseke Attila (ministrul Dezvoltării – UDMR), vizite despre care Radu Perianu nu a fost informat, căci au fost organizate de către demnitari ai PSD, prefectul de Argeș a emis un ordin care spune totul.

Ordinul îi vizează pe toți directorii instituțiilor deconcentrate din județ, indiferent de culoarea lor politică.

Având în vedere dispozițiile articolului 262, alineatul 1) din OUG 57/2019, vă rugăm să ne informați de fiecare dată și în timp util cu privire la prezența în județul Argeș a oricărui demnitar (aici intră și parlamentarii și miniștrii), ministru secretar de stat etc..

Aceste solicitări vor fi transmise de către instituția noastră și către toate agențiile, instituțiile subordonate. Datele privind vizita acestor personalități în județul nostru vor fi comunicate către domnul prefect pe adresa de e-mail ….  .

Cu respect, prefect Radu Valeriu Perianu„.

Trebuie spus că instituțiile deconcentrate (reprezentante ale ministerelor în teritoriu) sunt coordonate la nivel instituțional de către prefect (reprezentant al Guvernului în teritoriu).

Directorii sunt numiți însă politic, chiar dacă, teoretic, aceștia dau examene pe post.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache