EcoMoto 930×122

combustibili

Argeș. Proiect major pentru o fabrică din județ!

Argeș. Proiect major pentru o fabrică din județ!

Citiți și: Sancțiuni fără precedent! Până la 7 ani de închisoare și amendă de 150.000 lei!

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, vrea dublarea capacității de producție a fabricii sale de combustibil nuclear (FCN) de la Mioveni, în perspectiva construirii noilor reactoare 3 și 4 ale centralei, a căror punere în funcțiune este preconizată pentru anii 2030-2031.

În prezent, fabrica de la Mioveni are o capacitate de producție anuală autorizată de 12.000 de fascicule de combustibil nuclear, care asigură consumul unităților existente 1 și 2 ale centralei Cernavodă.

Citiți și: Actele care se schimbă în România. Anunț important pentru toți românii

SNN vrea dublarea acestei capacități, la 24.000 de fascicule pe an.

Argeș. Proiect major pentru o fabrică din județ!

Proiectul este deocamdată în fază incipientă, compania consultând piața pentru a vedea cât ar costa și în ce condiții ar putea fi întocmit un studiu de fezabilitate.

Scenariul optim identificat în urma elaborării studiului de fezabilitate va cuprinde soluția tehnică de dublare a capacității de producție a FCN Pitești, principalii indicatori tehnico-economici, avizele, autorizațiile, studiile specifice necesare pentru realizarea investiției și strategia de implementare.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3