930X122 MAIA

1 mai

ARGEȘ: SUTE DE POLIŢIŞTI, ÎN STRADĂ, DE 1 MAI

Aproape 350 de poliţişti argeşeni vor acţiona, în medie, zilnic, atât în contextul măsurilor de combatere a răspândirii coronaviusului, cât și al măsurilor specifice perioadei 1-3 mai.

Citiți și: CFR, anunț pentru românii care vor să plece la mare cu trenul de 1 Mai

Având în vedere specificul perioadei de zile libere, precum şi al modului tradiţional de sărbătorire a zilei de 1 mai în aer liber, în contextul măsurilor curente desfăsurate în sistem integrat pentru combaterea răspândirii coronavirusului, poliţiştii argeşeni vor fi la datorie pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea infracţiunilor de orice gen, în special a celor împotriva patrimoniului şi a faptelor comise cu violenţă, dar şi cu măsuri de protejare a populaţiei împotriva activităţilor de comerţ ilicit.

Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, vor fi luate măsuri pentru asigurarea respectării regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu pentru durata stării de urgenţă, ce fac obiectul ordonanţelor militare în vigoare.

Citiți și: Argeș: Sute de apeluri la 112 în weekendul de 1 Mai

„Le atragem atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare pentru perioada stării de urgenţă și reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, dar şi că necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!

Reamintim că persoanele trebuie să aibă asupra lor actul de identitate, împreună cu declaraţia pe propria răspundere sau adeverinţa emisă de angajator pentru deplasările strict legate de locul de muncă, precum şi documente suplimentare, după caz.

În privinţa deplasărilor efecutate cu autovehicule, reamintim că acestea trebuie făcute ţinând cont şi de prevederile ordonanţelor militare, cu completarea documentelor şi sub justificarea deplasării doar sub motivele ce sunt prevăzute în Ordonanţa Militară nr. 3/2020”, informează IPJ Argeș.

În contextul așteptatei relaxări a măsurilor restrictive, valorile de trafic încep să crească spre cele obişnuite pentru această perioadă, fapt pentru care le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să adopte o manieră preventivă de condus, păstrând o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol. Ca măsuri de precauţie pentru ocupanţii de autovehicule, amintim că purtarea centurii de siguranţă este un obicei care ajută la salvarea de vieţi. De asemenea, nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

„Când vă deplasaţi la cumpărături, acordați o atenție sporită locului unde parcați autovehiculul, modului de asigurare al acestuia și bunurilor lăsate în interior. Nu lăsați bunuri de valoare, genți sau portofele la vedere. Atenție la încărcarea și descărcarea cumpărăturilor.

Amintim că bunurile oferite de persoane fizice, în condiții dubioase, la prețuri derizorii pot proveni din furt sau pot să nu corespundă descrierii, fapt pentru care vă sfătuim să declinați asemenea oferte.

În cadrul discuţiilor telefonice cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, vă recomandăm să le vorbiți și despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, ghicit, Instalatorul, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care pot ajuta la nevoie. Purtați discuții referitor la permiterea accesului în locuință al oricăror persoane, indiferent de pretext, iar legat de prezența în casă, de efectuarea de orice plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință.

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul de a limita, la nivel personal, riscul de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a le transmite şi apropiaţilor această afecţiune”, precizează un comunicat al IPJ Argeș.

(Foto descriptiv: FB Poliția Română)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA