930 x122 grota rece

1 mai

Amenzi usturătoare! Mulți argeșeni ignoră această lege

Amenzi usturătoare! Mulți argeșeni ignoră această lege

Citiți și: Important! Măsură de ultim moment ce vizează toți locatarii!

Argeșenii care au în plan să sărbătorească 1 Mai prin tradiționalele picnicuri cu grătare trebuie să aibă grijă unde petrec pentru a nu risca să fie sancționați de către reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, de polițiști, inclusiv cei locali, jandarmi sau reprezentanții autorităţilor administraţiei publice locale.

Mulți uită sau nu știu că există în vigoare o lege care vizează desfăşurarea activităţilor de picnic unde se precizează clar faptul că grătarele în aer liber se pot face doar în zone special amenajate, scrie Bugetul.ro.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Conform actului normativ, sunt stabilite două zone clare în care se pot organiza picnicuri sau grătare:

-în zonele indicate pentru activităţile de picnic, unde sunt permise activităţi de picnic, dar nu și aprinderea focului

-în zonele special amenajate pentru activităţile de picnic, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

Persoanele care încalcă legea și fac grătar în zonele care nu sunt amenajate special pentru această activitate pot primi o amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei.

O altă obligație pe care o au amatorii de grătar în aer liber este să arunce selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, altfel riscă amenzi care ajung la valoarea de 500 de lei. În plus, sunt aplicate sancțiuni și persoanelor care folosesc focul deschis, dar și pentru aruncarea de ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate. În aceste cazuri, riscă să scoată din buzunar până la 3.000 de lei, mai precizează sursa citată.

Așadar, mare atenție atunci când desfășurați acest tip de activități menționate anterior, altfel riscați ca masa de picnic să vă coste scump!

Foto principală: arhivă ePitești.ro/descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA