New Profesional Consult 930 x 122

Avram Iancu

Argeșenii au făcut senzație azi la Țebea!

Argeșenii au făcut senzație azi la Țebea!

Citiți și: Atenție! Se dau amenzi drastice!

La Țebea, în județul Hunedoara, a fost marcată azi împlinirea a 150 de ani de trecerea în veșnicie a Eroului Național Avram Iancu.

Oameni din toare colțurile țării au venit la mormântul lui Avram Iancu din cimitirul ortodox în care se află şi Gorunul lui Horea pentru a onora memoria celui supranumit “Crăișorul Munților”.

Citiți și: ”Astăzi la Câmpulung ne-am simțit mândri să ne reafirmăm identitatea”

La fața locului au fost prezenți și aproape 100 de argeșeni, un drapel de 100 de metri lungime desfășurat de către aceștia fiind atracția zilei.

Avram Iancu a fost un avocat transilvănean și revoluționar român pașoptist care a jucat un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania.

A fost conducătorul de fapt al Țării Moților în anul 1849, comandând armata românilor transilvăneni, în alianță cu armata austriacă, împotriva trupelor revoluționare ungare aflate sub conducerea lui Lajos Kossuth.

Avram Iancu este considerat cel mai mare erou național al românilor din Transilvania.

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA