930×122 CAPRA 5

armata

Armata Română caută în continuare voluntari. Are nevoie de 10.000 de oameni!

Ministerul Apărării Naţionale începe o nouă campanie de recrutare de voluntari în Armata Română.

Citiți și: Armata face recrutări!

Țelul ministerului este ca în următorii trei ani să recruteze 10.000 de voluntari. Dintre aceștia, unii vor fi chemaţi să se instruiască și să activeze ca rezervişti voluntari pe bază de contract.

O altă parte dintre ei, dacă noua lege va fi adoptată, vor fi militari voluntari în termen. Cu toţii vor primi însă bani din partea statului.

Citiți și: Armata face recrutări!

„O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată.”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, potrivit stirileprotv.ro.

De săptămâna viitoare, peste 400 de civili, fără experiență militară, vor intra în programul de instrucție.

Pentru a-i atrage pe voluntari, Armata Română pune la bătaie și salarii atractive. Rezerviștii vor primi indemnizația unui militar profesionist. Asta înseamnă că, un soldat poate ajunge cam la 1.800 de lei.

Și pe perioada când stau acasă şi merg la serviciu, rezerviştii primesc lunar 30 la sută din solda de grad şi funcţie, ceea ce înseamnă, tot pentru un soldat, puţin peste 500 de lei.

Reamintim că, MApN are în pregătire o lege prin care vrea să introducă serviciul militar pe bază de voluntariat. Acest stagiu voluntar nu înseamnă stagiu militar obligatoriu, ci o alternativă a acestui serviciu.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: Facebook Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Vlad Sile costel spune:

    Eu doresc dar am 8 clase

  • aurelian spune:

    nu -te pune nimeni sa scrii ! sa stai bine cu conditia fizica in cazul in care trebue sa fugi la,, sanatoasa * . sa cunosti bine punctele cardinale in locul care te aflii, in cazul in care fugi sa nu fugi inspre ei si sa fugi inapoi ! daca ai conditia fizica a unui iepure te face direct MERCENAR DE RAZBOI !

  • Ioan spune:

    Vreau sa ma inscriu si ieu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90