EcoMoto 930×122

militari

Schimbări importante privind rezerviștii voluntari

Schimbări importante privind rezerviștii voluntari

Citiți și: Români chemați la mobilizare! Anunțul Ministerului Apărării

Ministerul Apărării Naționale (MApN) vrea să modifice, printr-un proiect de ordin pus azi în dezbatere publică, normele metodologice din domeniu.

Noutățile vizează condițiile pe care vor trebui să le îndeplinească cei ce vor să devină rezerviști voluntari, dar și probele necesare pentru selecția candidaților.

Citiți și: Informația momentului de la Armata Română! Se întâmplă chiar pe 29 mai!

Concret, candidații rezerviști care optează pentru serviciul militar în calitate de cadru militar rezervist voluntar vor trebui să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii specifice de recrutare:

–  să dețină gradul corespunzător funcției pe care urmează să o încadreze sau grad inferior cu cel mult două trepte, în situația în care fac parte din aceeași categorie de personal militar;

–  să îndeplinească cerințele privind nivelul studiilor, corespunzătoare categoriei de personal militar din care fac parte, prevăzute de actele normative în vigoare;

–  să dețină atestat/ diplomă de absolvire/ certificat de calificare profesionalā valabil(ă), necesar(ă) exercitării profesiei, prevăzut(ă) de legislația aplicabilă, specific(ă) funcţiei pentru care optează;

–  să nu fi împlinit vârsta de 55 de ani înainte de data depunerii cererii de înscriere.

Astfel, limita de vârsta rămâne aceeași ca în prezent, dar apar schimbări în legătură cu alte cerințe. Acum, de pildă, candidații trebuie să fie confirmați în arma/ serviciul/ specialitatea militară a funcției pe care urmează să o încadreze.

Proiectul de ordin introduce, de asemenea, o ordine clară a probelor. Astfel, selecția candidaților va cuprinde oficial, în ordinea desfășurării lor, următoarele tipuri de probe:

–  probe psihologice;

–  probe fizice;

–  examinare medicală;

–  examinarea medicală specifică și/ sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale, dacă este cazul.

În fine, decontarea cheltuielilor de deplasare se va face, ca și acum, în baza ordinului de chemare, a legitimațiilor de călătorie și a altor documente justificative, după caz.

Detalii, AICI – Apar schimbări la normele Legii privind rezerviștii voluntari: Principalele noutăți propuse vizează criteriile de recrutare a candidaților

Sursă foto: Descriptiv/Arhivă

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90