930X122 MAIA

bani

Atenție! Absențele elevilor îi lasă pe părinți fără bani!

Atenție! Absențele elevilor îi lasă pe părinți fără bani!

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

O serie de modificări în legătură cu ajutoarele sociale și cu alte sume de care pot beneficia persoanele fizice au apărut recent printr-o ordonanță care modifică modifică și Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, în sensul corelării cu noua structură a anului școlar (înlocuirea semestrelor cu module).

Astfel, pentru copiii de vârstă şcolară din familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei, inspectoratul şcolar are obligaţia să transmită agenţiei teritoriale, în luna martie și în luna august a fiecărui an, situaţia privind frecventarea cursurilor de către aceşti copii.

Citiți și: Schimbare importantă în școli!

În cazul în care se vor constata absenţe nemotivate aferente modulelor încheiate până la 1 martie, respectiv între 1 martie și până la 1 august a fiecărui an, cuantumul alocaţiei se va reduce proporţional cu numărul absenţelor, după cum urmează:

cu câte 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr cuprins între 10 şi 19 absenţe;

cu câte 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de 20 de absenţe.

Detalii, AICI – UPDATE: Oficial: Mai multe schimbări la ajutorul de încălzire, la alocația pentru susținerea familiei, dar și la alte ajutoare sociale

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3