930×122 CUMPANA 5

bani

Atenție! Absențele elevilor îi lasă pe părinți fără bani!

Atenție! Absențele elevilor îi lasă pe părinți fără bani!

Citiți și: Program flexibil pentru părinții cu copii până la 8 ani

O serie de modificări în legătură cu ajutoarele sociale și cu alte sume de care pot beneficia persoanele fizice au apărut recent printr-o ordonanță care modifică modifică și Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, în sensul corelării cu noua structură a anului școlar (înlocuirea semestrelor cu module).

Astfel, pentru copiii de vârstă şcolară din familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei, inspectoratul şcolar are obligaţia să transmită agenţiei teritoriale, în luna martie și în luna august a fiecărui an, situaţia privind frecventarea cursurilor de către aceşti copii.

Citiți și: Vestea momentului: Se dau 300 de lei de persoană!

În cazul în care se vor constata absenţe nemotivate aferente modulelor încheiate până la 1 martie, respectiv între 1 martie și până la 1 august a fiecărui an, cuantumul alocaţiei se va reduce proporţional cu numărul absenţelor, după cum urmează:

cu câte 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr cuprins între 10 şi 19 absenţe;

cu câte 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de 20 de absenţe.

Detalii, AICI – UPDATE: Oficial: Mai multe schimbări la ajutorul de încălzire, la alocația pentru susținerea familiei, dar și la alte ajutoare sociale

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3