Donaris 930 x 122

florin popa

Atenție: Gestul care îți poate salva viața!

Din păcate, România se află pe un loc fruntaș în Uniunea Europeană, într-un clasament negativ, la numărul de decese cauzate de accidentele rutiere. Foarte multe astfel de accidente implică și pietoni.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Traversarea neregulamentară, neatenția și indisciplina duc, din nefericire, de cele mai multe ori la accidente, câteodată chiar la tragedii.

Astfel, vina nu este întotdeauna a șoferilor.

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș, le arată pietonilor ce atitudine trebuie să adopte pentru a fi feriți de riscul de a fi implicați într-un astfel de eveniment. Atenția se află pe primul loc!

Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș – recomandări pentru pietoni:

În privința traversării drumului public, un aspect foarte important este ca întotdeauna să traversăm prin locurile permise și să nu ne lăsăm atenția distrasă de alte preocupări.

Un lucru foarte util în privința traversării este să ne impunem ca de fiecare dată să nu începem traversarea până când roata mașinii care se apropie nu s-a oprit. Apropiindu-ne, un obicei foarte bun este să privim și să observăm. Acest gest îți poate salva viața!

Telefonul poate fi foarte interesant, dar când ne apropiem de trecerea pentru pietoni trebuie să-l lăsăm deoparte și să fim atenți.

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Costel spune:

    Educația este principala cauza a accidentelor, nicidecum traversarea neregulamentara cum apare în toate știrile. Noi luam în calcul cauza primara, însă dacă faci o analiza, ajungi întotdeauna la educație, fie ca e vorba de pietoni, fie de șoferi.
    Al doilea motiv este faptul ca nu știm sa ne calculam niciodată timpii de deplasare, fie ca pietoni, fie ca șoferi. Dacă din punctul X, pana în punctul Y matematic faci 30 de minute, ei bine toți romanii pleacă cu 10 minute întârzie luând în calcul ca vor merge cu 70 km/h in loc de 50, ca vor traversa pe rosu..etc.
    3. Aplicarea legii și constrângeri. În Franța sunt radare peste radare și amenzi de te cocoseaza. Normal ca toți respecta. În Austria pentru 10 km în plus iei 60 de euro amenda. La noi dai 150 lei, e fix ca și cum n-ar fi.
    Partea de infrastructura nici nu o mai discut..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3